Pathway Engine blik op ondernemen

PATHWAY ENGINE Blik op ondernemen

“Ik heb het idee dat ik altijd achter de feiten aanloop. Na te denken over mijn toekomst geeft me vaak zorgen. en tegelijk droom ik van hoe mooi het kan worden”
“Ik wil het bedrijf van mijn ouders overnemen, maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen”
“Voor ons bedrijf werk ik ruim 60 uur per week en zou er graag wat meer structuur in aanbrengen”

Marien Spek en Rob te Velde organiseren bijzondere aflevering van de Blik op Ondernemen serie: The Pathway Engine Editie.

The Pathway Engine
1. Beschrijf de huidige situatie
2. Omstandigheden, trends en onzekerheden
3. Scenario’s beschrijven
4. Acties tot verbetering
5. Structuur aanbrengen
6. Uitvoering van je strategie
Vier middagen om te werken AAN je bedrijf. Speciaal voor ondernemers die in de snel veranderende markt behoefte hebben zichzelf en het bedrijf eens onder de loep te nemen.
Want als je doorgaat zoals je nu werkt, weet je al waar je in 2020 uitkomt: hetzelfde werk, dezelfde soort klanten, dezelfde zorgen en dezelfde oplossingen. Laat ons jou uitdagen om anders te denken, zodat jij de doelen haalt die bij jou passen!

Het programma ziet er als volgt uit:

1e middag: Van nu naar 2020 – Situatieschets en Toekomstbeelden
Aan de hand van The Pathway Engine breng jij in kaart wat je huidige situatie is en hoe je de toekomst voor je ziet. Waar je over droomt en waar je wakker van ligt.
Resultaat: een scherp beeld waar je als ondernemer naar toe gaat werken. Dingen die nu onzekere omstandigheden zijn zoals (lokale) politieke besluiten, het economisch klimaat en de hoeveelheid klanten die je kunt vinden. De vraag of je personeel aan je kunt binden en hoe je je bedrijf ontwikkelt nemen we mee in deze visie. Ze bepalen tenslotte voor een belangrijk deel hoe jouw bedrijf er uit ziet en hoe goed het loopt.

Individuele sessie: laat zien waar je mee bezig bent. Direct sparren over actuele situaties met Rob of Marien. In deze sessie komen hele praktische zaken aan de orde die ertoe leiden dat je je visie zowel uitdagend als realistisch maakt voor jouw situatie.

2e middag: De toekomst vormgeven
Wat gaat nu heel goed, wat kunnen anderen in de groep van mij leren? Je neemt rustig de tijd om te beslissen wat je vandaag kunt doen. Om je bedrijf en je werksituatie zo te krijgen als je voor je ziet in 2020. We werken verder aan het model van The Pathway Engine om je toekomstbeeld nog verder uit te werken.

3e en 4e middag: Twee weken later…
Je hebt besloten waar je wilt staan in 2020 en wat je wilt doen om daar te komen.
Is het gelukt? Waar liep je tegenaan? Je verfijnt je routekaart verder en oefent je verhaal door storytelling toe te passen, een krachtige methode om interessant en aansprekend te presenteren.
Verder definieer je een aantal meetpunten, waarmee je in de gaten houdt of je doelen haalt en of je eventueel moet bijsturen door over te schakelen op een ander toekomstpad.
Resultaat: een actieplan dat zo visueel is, met een duidelijk verhaal zodat je het direct kunt delen met je medewerkers, partners en belangrijke klanten.
Op die manier heb je altijd een duidelijk verhaal paraat over waar je heen onderweg bent met je bedrijf.
Zo straal je kracht en duidelijkheid uit, kun je mensen meenemen in je strategie en wordt het makkelijker om vakmensen te vinden en vast te houden

Data: 20 april, 4 mei, 18 mei en 1 juni van 13:30 – 17:30
Kosten: € 650,00 (exclusief btw). 4 middagen en 1 individuele sessie. Inclusief locatie, materiaal en input van 2 ervaren business coaches. Maximaal 10 deelnemers. Opgave kan bij Rob of bij Marien.

Reacties van Blik op Ondernemen deelnemers:
“Oké, dus er zijn er meer met datzelfde probleem … maar ik heb nu wel drie oplossingen gevonden!”
“De training heeft me veel inzicht gegeven en een plan tot actie”.
“Deze training is een goede manier om in mijn bedrijf helder te krijgen waar ik dagelijks tegenaan loop”.